Handlat

Detta handlade jag i London:
Min Nya stora Kärlek (förutom J) är numera Dirty Dancing. Marilyn ligger på hyllan lite.. men älskar henne fortfarande, det är ingen kärlek som går över!

Långpromenad.

Jag och Loris bestämde oss för att ta en nyttig långpromenad. Haha vilket skämt...
Det var för mörkt att gå på Race Hill dit jag ville så vi gick neråt mot Bot. of Elm Grove istället och tog höger på Lewis Street. Efter 20 min gick han in och köpte dricka och vi satte oss på en mur och pratade hemligheter och skrattade åt allt möjligt. Sedan gick vi vidare mot McDonalds och jag åt en Doughnut. Så nyttig långpromenad?
Nehe du inte denna gång. Men ska fortsätta försöka!

London trip över dagen

Klockan kvart i 8 gick bussen mot London. Vi hade satt upp oss på att följa med på resan för £28. grymt för i det priset fick vi även ett besök på Madame Tassauds :D:D Resan tog ca två timmar in och vi parkerade utanför Buckingham palace och promenerade vidare mot Big Ben, sedan 10 Downing street och från där gick vi mot Trafalgar Sq och på vägen mot Pickadilly circus tappade vi några stackars studenter men vid Covent Garden möttes vi alla upp. Jag, Dee, Melani och Steph gick och åt vid Leicester Sq. Efter massa shopping gick vi till bussen som tog oss till Madame T. Massa fina bilder därifrån! :D

Beachy Head / Suicide Rock

ag, Irene och So Young möttes upp på Churchill Sq och tog bussen på Peacehaven och Eastbourne. I Peacehaven skulle Melani och Dee hoppa på men det missade den tyvärr :/ så de tog nästa, medans vi fortsatte mot Beachy Head.
Beachy Head ligger i Seven sisters Park (National park) och är en lång klippkant som är känd för sin natur och tyvärr alla självmord. Men det är vackert och väldigt stillsamt.
Irene och So Young
Irene och jag
.
.
.
<3 Me and U

Tivoli och sedan pub

ven om vi var trötta och inte alls på humör så tog vi (Jag och Steph) bussen till Old Stein för att träffa Felicia, Dee och Melani. Sedan bar det av åt parken och Funtazia, som var en kringresande Tivoli. När vi var där så kom Loris och hans Mexikanska kompis (ingen vet namnet). Vi åkte Radiobilar och sedan en megaläskig snurrig sak, jag och felicia i en snurr och killarna i den andra. Dee, Melani och Steph stod och tittade på. efteråt önskade jag att jag inte hade åkt, för så illa har jag inte mått på länge som jag mådde efteråt.
Melani har de flesta bilderna på det.
.
När Dee och Melani bestämde sig för att åka hem, då gick vi andra vidare mot en pub. 
Jag och Loris ----------- Jag, Felicia och Stephanie
Jag och Loris ----------- Felicia och Stephanie
Felicia
.
.
.
Love U <3<3

Utekväll

Jag och Steph åkte först hem efter skolan och hon lade sig och sov och jag satt stilla. vid sextiden åt vi middag, färdiga köttbullar med tomatsås, och sedan gick vi upp för att öra oss i ordning. vi åkte 22an för att möta upp de andra vid Old Stein och sedan gå till Churchill Sq för att ta bussen till residentet. De hade hittat en kille som skulle samma väg som oss vid deras busshållsplats och det kändes ganska tryggt att ha med en kille även om det inte var så sent på kvällen. Det här är en ganska vild och bråkig stad.
Vi hoppade av lite för tidigt och fick sedan gå en bra stund men det gjorde inget. de väntade på oss vid residentet och sedan gick vi mot Babylon (klubben). Det var ganska lite folk väl där inne, men vår första syn när vi kom in vid baren/dansgolvet var vår (vanligtvis stränga/strikta/bestämda) lärare dansa runt. hon hade redan fått i sig för många gratis Tequila. Japp, gratis tequila var det! Och hallåå?! £3.50 för en smirnoff? hehe! Blev till coh med bjuden:)
.
Något senare (en smirnoff senare) gick vi flickor upp för att dansa. sedan slutade jag inte dansa förrän Stephanie kom och ville åka hem, runt två någon gång. Jag älskar att dansa!
Men tyvärr var det inte så många som visste hur! men jag hittade några människor som var duktiga. men alla mina flickor var hejare på att dansa och släppte loss riktigt bra, vilket man inte kan tro. Och hur mycket folk än drack så såg jag nästan ingen som blev full, inte som i Sverige. Den enda som jag tycker vakterna skulle kickat ut pga fylla, det var den svenska killen HAHA! ojoj, nej men dansgolvet var mitt all night long!
JAg och stephanie struttade ut till en taxi och hade en lugn färd hem på ca 20 min för £17.
.
Jag och Melani ----------Dee, Ally, Jag och Melani
Nu ska jag nog ta mig och gå till skolan. Vissa hade turen att börja sent idag (=))medans andra fick snällt gå upp klockan halv 7! hihih.
.
.
.
<3<3 Miss U

Second day at school

Hade en lugn morgon, den första lektionen var en föreläsning om
Old English, Grendel och lite annat gammalt krafs.
På den långa rasten vi hade så åkte jag och Desiree till North street och fixade ett bankkonto till mig. bara det tog en halvtimma. Men jag kan säga, att det är riktigt trevligt att gå till banken här. Först blir man personligen mottagen och de ber en att sitta ner i en jätteskön soffa medans man väntar på en bankman/kvinna. JAg fix träffa en jättetrevlig dam med äckliga tänder, men hon var tydlig och visade allt jag kunde göra och få med mitt nya engelska bankonto. sedan åkte jag och desiree tillbaka till skolan och åt och sedan gick på de sista lektionerna. Efter det så åkte jag till churchill sq och skulle fixa det där jobbiga bredbandet men hon krävde ett "statement" som visade vad jag hade gjort på bankonton (inget än så länge). så jag fick snällt trava hemmåt.
Tog bussen och påväg hem så tog jag lite fina bilder:
North Street
Och jag trodde jag var dålig på att parkera...
Ja, gatorna är verkligen så här trånga och bilarna står verkligen överallt...
.
.
.
<3<3 J

Första dagen i skolan

Idag var första riktigt skoldagen. 8,45 skulle vi vara i skolan. Jag hade min första lektion allra längst upp i rum 303. Alla i min klass var väldigt trevliga och jag började genast prata med en tjej från Spanien, en från Tyskland och en från Ungern. Riktigt trevliga. Vid lunch så hittade jag Dee och Felicia och Ally. Vi hade en kort lunch så jag fick nästan med en gång springa ner till källaren där jag hade grammar-lektion. Sliskig klass där nere. inte samma som där uppe, men jag lärde mig mkt.
Efter skolan så gick jag, Dee och Steph till Churchill Sqare och fixade foton till Steph, sedan till 99 p store, allt för 99 pence. och sedan vidare där jag fixade ett Bibliotekskort. Efter det skulle vi in och fixa ett busskort till Steph men hon hade fått fel studentkort så vi fick ta bussen hem istället.
Stephani och Masami i väntan på bussen.
Nu ska jag snart gå och sova. Tveka inte att maila om det är något ni undrar över här :)
.
.
.
<3<3 J

Låååång dag

Klev upp extra tidigt för att var snäll och följa min nya rumskamrat till skolan, för jag skulle ändå hämta ett brev till banken så att jag kan få ett engelsk bankkonto så att jag kan köpa ett trådlöst Internet. Men Activities office öppnade inte för än vid 10, så jag åkte tillbaka till stan och fönstershoppade lite. Sedan åkte jag tillbaka till skolan och fixade brevet, men det brevet tar en dag att fixa och sedan åkte jag tillbaka till stan och köpte ett busskort med några kompisar. Efter det, tillbaka till skolan igen, satt vid datorerna. Vi började inte för än vid två så vi tog en promenad till stranden. tyvärr råkade vi gå in på nudiststranden, men vi kom snabbt där ifrån.
Vi fick våra scheman, och betalade böcker och sedan åkte jag hem med Stephanie, fast vi stoppade till vid Sommerfield och köpte lite mat.
Nu sitter jag här och pratar med Joakim <3
För att göra det hela lite klarare för vissa som inte förstått:
Min hostmother heter Jacky, i rummet bredvid bor Misami som är 49 år. Igår kom min rumskamrat som heter Stephanie och rä 23 och kommer från venezuela.
Desiree Och Felicia (Norge)
Ps. Familjen: Kommer ni ihåg detta stället? Dålig service och massa måsar?
<3<3 J miss U

Söndag

Idag sov jag ut ;) I alla fall till klockan nio. jag gick upp, åt lite frukost, duschade, gick runt och gjorde ingenting tills klockan 12 då jag tog bussen in till stan och handlade. Jag åkte till Asda, som är den största och billigaste mataffären. där handlade jag frukt, grönsaker, bröd, yoghurt och lite småsaker.Allt man behlver för att ta med en nyttig lunch till skolan.
Därefter gick jag till en marknad och handlade sex stycken böcker. :P sedan åkte jag bussen hem, trött och svettig.
Åt en liten lunch och sedan kollade jag en superbra film. vid sextiden kom den nya tjejen. supertrevlig och väldigt bra på engelska (och ja, jimmy, hon var skitsnygg). vi har suttit på rummet och pratat och packat upp alla hennes saker och så. ska snart gå och lägga mig.
godnatt sov sött allihopa!
<3 J

Shopping, inte då.

Skulle in idag och shoppa med tjejerna. Fast när jag kom in så fick jag sådan mensvärk att jag fick åka hem igen :/ inte så kul. Men hann iaf fixa ett studentkort och prata med några på Orange om ett mobilt bredband. måste skaffa ett engelsk bankkonto innan och det tar några veckor :(. menmen. tog en liten promenad idag för att röra på mig (och köpa skvallertidning). tog ett kort på huset och så här ser det ut: 
Imorgon så ska jag ner till Asda (affären) och köpa lite mat å så till skolan, sedan kommer den nya tjejen. spännande :)
<3<3 Miss U J

Fest? Barbecue? Vart?

Halv elva skulle jag vara i skolan idag. Tänkte, ja men då kan jag ju prova en ny buss eftersom jag har tid på mig. Hm... den var för tidig för jag var precis i tid, och jag missade den precis och sedan fick jag ta en annan buss så jag blev 10 minuter försenad. Inte kul, när vi skulle ha ett möte med School director. Men det gjorde inget för jag missade ingenting. Sedan när vi suttit där i två timmar så fick vi lunch, som tillbringades uppe i cafeterian, tillsammans med Dee och hennes rumskompis, Malene, från Schweiz .

Mig innan jag missade bussen...

 

Efter det så skulle vi på en rundtur i staden. Väldigt intressant även om jag sett gansak mkt innan. Men de visade oss vart vi kan köpa bussbiljetterna och vårt studentkort. Efter det så kom det en buss och hämtade upp oss för att ta oss till residenset och ha det s.k barbecue partyt.  Haha en hamburgare var det, inget mer. Men vi satt ner vid ett bord och snackade massa med olika människor. Jag, Dee och Malene, sedan kom det en norska som hette Felicia. Vi hade megaroligt och pratade på massa. Runt 6 så tog vi bussen mot Churchill Square och jag gick in och handlade lite frukt osv och de andra åkte hem. Sedan skulle jag med åka hem men då missade jag bussen igen! Och fick ta en senare. Så länge så pratade jag lite med mor och far. Väl på bussen ringde Jacky och undrade när jag kom hem och om jag ville ha någon mat. Tack gärna sa jag eftersom jag inte blev mätt på en burgare. Fick en Pizza :P Masami ( den 48åriga japanskan) hade inte kommit hem ännu och vi båda var lite oroliga över att hon inte skulle hitta hem… Men under middagen så kom hon in och även hon fick lite pizza och sallad. Nu sitter jag här uppe på mitt rum och längtar tills imån för då ska jag skaffa internet och en ny mobil så jag kan smsa hem till Sverige billigt med :P.

Desiree och Malene

 

Jaja Ha en god natts sömn, för det tänker jag ha, efter flera kilometer inne i staden med fel skor…  // M

 

 

<3<3 J


Gammal?

Igår kväll efter att jag hade slutat prata så kom taxin med den andra tjejen.  Eller kvinnan. Hon är 48 år. Det är ju som att ha en extra mamma. Fast egentligen inte eftersom det är jag som får lära henne allt med skolan och hon kan nästan ingen engelska. Hon är japanes. Så igår när vi satt oss ner efter att ha släpat upp hennes (dubbelt så stor som min) väska,  så visade vi henne alla busstidtabeller och vad som ska med osv.  Hon fattade nog lite, tror jag.

Nu ska jag snart till skolan, och träffa rektorn osv. och ikväll ska jag på barbecuefest och sedan filmkväll på residenset.

 

Ha en fortsatt trevlig dag.

Och mamma, jag vet att det heter imorgon, jag bara ORKAR inte skriva allt rätt. :p

Första dagen

Kvart över sex gick jag upp och gjorde mig iordning för att ta en tidigt buss ner till skolan. Första busschaufören ver tyken men sedan lyckades jag hitta ner till skolan. fick vänta utanför en halvtimme för jag var lite tidig:P menmen, när vi kom in så hade vi ett test så att vi hamnar i rätt klass. efter det var det lite lunch och jag ittade en svensk tjej, Desiree, som jag hängde med. det är itne lätt att komma in i ett gäng för de flesta hänger med sina egna nu de första dagarna. men jag och Dee gick och fixade ett engelskt simkort och lite mat och sedan tillbaka till skolan för att promenera vidare till Sea Life Center, där vi kollade på fiskar och liknande. usch! Men sedan gick jag ohc Dee och en norska till ett café, tog en cola i värmen och sedan gick vi mot shopping centret och därifrån tog jag en buss hem.
Hemma så satte jag mig ner, tog en kopp te och snackade lite med Jacky, som damen heter. Sedan tog vi en liten promenad och kollade vart jag kan ta bussen imånbitti eftersom jag börjar senare.
Här är lite bilder från huset som jag ska bo i nio månader:
Mitt rum
Halva garderoben är min :/
Vardagsrummet
Toaletten
Köket
Min utsikt från fönstret.
Som ni kan se är hon en saksamlare och har massa massa saker men jag får helt enkelt vänja mig. nu sitter jag och kollar en engelsk serie, Emmerdale, som jag tror heter hem till gården hemma. OCh till middagen kollade vi ett engelsk Halv åtta hos mig, som är hur kul som helst, vi sitter och skrattar tillsammans. har inga problem med engelskan. ikväll kommer även en annan student, japan och 48 bast :s jajaj vi märker om det stämmer ikväll.
Oj nu sputade rumsrenaren ut en doft, den gör det varje halvtimma eller vad det är. Äckligt.
Jaja Ha en fortsatt trevlig dag. Pusspuss
<3 J

Framme äntligen

03,30 ringde klockan. Eller ja den ringde aldig utan pappa kom ner vid fyra och väckte mig. då sprang jag upp och duschade. när jag satt och åt så fick jag ett sms: Knack knack... Min älskade pojke hade klivit upp klockan fyra bara för att säga hejdå.
Vilket vi försökte med igår men båda grät så det var jobbigt.
Hela resan har varit jobbig, har varit trött, fick ingen ordentlig frukost och allt är så nytt. Men jag kom fram hel med alla mina väskor till Jacky som jag sak bo hos. Jättefint här oc ni kommer att få se fler bilder senare. jag är den första som anlänt oc imorgon kommer en tjej till. sedan kommer det yttligare en på söndag. Har varit segt idag, har mest bara packat upp och suttit och bekantat mig med damen. Och lyckats hacka mig inpå någon annans internet... får se till att skaffa ett eget...
Just nu sitter jag och väntar på att Joakim ska ringa... mer info om resa, upppackning och hus osv senare.
<3<3

Packa, packa, packa...

Före:
Efter:
Jag är bäst på att packa i hela staden men ändå så får jag inte igen väskorna. och övervikten ska vi inte tala om. sancka jag får betala mycket extra...
Hjälp, någon?

Skön dag med Evelina, Jimmy och Joakim

Kvart över tio anlände jag till Joakim. Då var han och Jimmy redan igån med att sätta fast barnstolen. Lite problem hade dem men eftersom de är två tekniska smarta män så fixade det sig. och lyckligtvis så han vi i tid till Laholm, Väldigt i tid. så vid 12 knackade på och hämtade Bambi. sedan åkte vi ut på Mellbystrand, Jag tappade bort mitt kort när jag skulle betala, hittade mitt kort när jimmy betalat, och så sprang vi runt och lekte där på stranden.
Sedan åkte vi vidare mot Båstad och Torekov. Ute på udden så tog vi barnstolen, en nyvaken Evelina och gick en promenad bland får och kullerstenar.
Efter fem underbara timmar så skulle Evelina tillbaka till Laholm, så vi styrde den lilla röda bilen mot Byn. men eftrsom klockan inte var fem riktigt när vi kom fram stannade vi på vägen och kastade lite kottar.
Skrattande Evelina       &     Tokiga Pappa 
Och vår super snälla chaffis Jimmy

Väskor, väskor, väskor

Jag sa ju i det allra första inlägget att jag planerade stort att bli väskdesigner.
Detta kan bli sant! =) okej, kolla inte nära, och speciellt inte i sömmarna, men tyget är snyggt iaf!

Ikea med Linda

I lördags bestämde jag och Linda att åka till Ikea och få lite inspiration till vår framtida bostäder. Men tyvärr dog kameran efter 10 minuter... Men vi hade kul ändå. Allt var Åhhh vad fint eller Haha vad fult. Vi ville ha nästan allt och det rök nästan ur våra öron så mycket som vi planerade inför att flytta hemifrån. Jag säger bara stackars Joakim. =)
Linda i ett vitt badrum.
Linda i ett kök.
Den hatade skålen!
Den hatade skålen!
Mig vid det blivande skriv/matbordet kanske?

Uppdatering

Ja Emelie du har rätt. det är dags att uppdatera bloggen men har haft så mycket (lite) att göra... Jag har tagit körkort :D:D så har haft fullt upp med att köra omkring i mammas lilla svarta C30 och leka cool. men sedan har det inte hänt så mycket. Försöker umgås med Joakim så mycket som möjligt och ta vara på sista tiden. Har försökt att ha ett samtal med Fia, saknar henne grymt mycket.
Bakat bröd, haft filmkväll, åkt till Ikea med min kusin, städat rummet och börjat planera för packningen. (Ja, tyvärr är njag en sådan som börjar med packning minst två veckor i förväg... Men ibland kan det vara positivt, som i detta fallet, då jag måste ha med så mycket.)
Jaja, jag lär väl skriva när något intressant händer, annars så lär jag skriva såfort jag har fått upp min dator i England.
<3

RSS 2.0