Halloween Party

Halloween
Detta är något som min kära rumskompis längtat efter sedan hon kom hit. MEn hon skaffade ändå itne kostymen för än dagen innan. Jga däremot, gick och köpte mig en peruk två veckor innan. Men den var tyvärr inte så snygg som jag trodde så jag köpte en annan vilket var den bästa idén jag haft sedan hjulet.
Torsdag den 29 Oktober
10.20
Skoldagen börjar. Och därmed börjar halloweenfirandet.
4.40
Dagen slutar och jag springer till bussen. Måste ju hinna hem för att göra mig iordnign på under två timmar! plus att jag ska hinna äta och duscha.
5.30
Hemma och maten är nästan på bordet. Efter det skyndar jag mig in i duschen och rakar benen snabbare än någon annan.
Mellan 6.00 - 8.12
Sminkning av ansiktet med massa svart runt ögonen, uppsättning av hår, på med peruk, på med klänning, på med tattueringar och the final touch.
8.12
Springer med Steph till bussen för att träffa Morfin på bussen som till dagens ära hade köpt en hemsk mask.
8.35
Träffade massa andra på Churchill Sq. Målade mina naglar svart på en soptunna(glömde mina lösnaglar).
9.00
Kom fram till Recidentet där "förfesten" skulle vara. Där träffade vi massa vänner och tog massa kort på massa roliga kostymer.
10.15
Gick vidare mot Babylon som jag ansåg skulle vara den stora festen. Där träffade jag massa nytt gott folk och dansade självklart megamycket. Denna Babylon-natten har varit den bästababylon-kvällen på länge!
2.30 Babylon stänger ner och jag går ner för att hämta ut min jacka. Utanför så bestämmer sig Morfin att han ska följa Jule hem så att hon slipper åka ensam. Detta är inget problem, bara det att klockan 5 på morgonen åker han tillbaka till Mexico så jag skulle aldrig mer se honom.
Så utanför klubben så blev det ett sorgligt hejdå. All min fina svarta sminkning var över hela ansiktet och jag grät som ett barn hela vägen hem i taxin.
.
Detta var min första dag under Halloween veckan och kan ju bara säga en sak: Jag älskar numera Halloween!!


.
.
.
J <3 <3

Kära Lisa

Lisa, min allra bästa kusin!
Tänkte på dig också när jag visste att du skulle mellanlanda i London.
Jag tänkte att när du kommer hit så ska jag göra ett jättestort inlägg om dig, kusin.
:D så pallra dig hit någon dag. :) pusspuss bästa kusse

The little world of Brighton

The little world of Brighton
(the place between Sussex Square and Babylon)
.
Så hette en Lecture jag hade härom dagen. En utav de bästa. tyvärr fick polarna mina oturen att ha en Lecture om Potatis. Men tillbaka till min föreläsning. Den handlade alltså om Brighton. Här är lite fakta som jag lyckades få med på papper:
Brighton har blivit framröstad till sjunde bästa beach-city i världen och nummer två för bästa wi-fi stranden. Det har även gjorts undersökningar och Brighton är tydligen en utan de lyckligaste städerna i hela UK och även en utav de nyttigaste städerna. (Man har mätt blodtrycket)
PÅ stranden finns 614 stenar. (Onödig fakta?) I staden bor det 250 000 människor.
Det tidigaste livet man upptäckt i Brighton var i Whitehawk. Där bodde det tydligen Kannibaler.
1841 öppnade en tågbana mellan Brighton och London och är också den äldsta i hela UK.
The Royal pavilion är den stora byggnaden som man ser på alla vykort överallt och representerar Brighton och Hove, den ser ut som Taj Mahal. Arkitekten ville att det skulle ha ett indiskt utseende och kinesiskt inredning. Tyvärr hade han aldrig varit i Kina så han bara designade som han trodde det skulle vara.
Brighton Aquarium är det äldsta fungerande aquvarium i hela världen. Har varit inne där. Det är massa fiskar där...
Den lilla strandjärnvägen och tåget som går där på sommaren är det äldsta elektriska tåget i hela UK.
Brighton har haft tre pirer. Två finns inte kvar idag. Den tredje heter The Palace pier men kallas Brighton Pier. Den första hette The chain Pier och försvann under en storm. Den andra förstördes i en storm och brann sedan upp. Historien om den piren är ett helt mysterium, ingen vet riktigt hur den lyckades brinna upp. Man kan idag se skelettet av den forna The west pier.
Kändisar som bor här i Brighton eller kommer här ifrån:
* Katie Price, Alias Jordan
*Simon Cowell från X factor.
*Paul McCartney
*FatBoySlim (Som jag var på konsert med)
*Det sägs även att Beckham har ett hus här i närheten
.
.
.
Love you J <3

London, Hemma, London och london

I Torsdags så kom Morfin fram till mig och frågade om jag vill med på konsert. Bandet var LostProhets och denna konserten hade han pratat om i flera veckor. Killen som skulle med honom från början blev sjuk så han ville att jag skulle med istället.
Kul tänkte jag men konserten var i London, och jag skulle inte hinna hem och byta om och lämna mina saker. Men Steph erbjöd sig att ta med mina skolsaker så jag kunde åka. och Morfin var väldigt duktig på att övertala och jag ville ju faktiskt uppleva en riktigt konsert så vi åkte in efter skolan.
Och det säger jag er, hade itne jag vart med hade han inte ens hittat till stationen. Jag var grymma guiden och hittade allting så himla lätt. Äger på att hitta i The Underground!
Konserten var grym! För de som inte vet vilka LostProphets är:
http://www.youtube.com/watch?v=xbm97i3sOM4
http://www.youtube.com/watch?v=H3V0bi-5NCY&feature=related
Fast Live var det för mycket screaming för min smak, men inspelningarna är bra.
I freedags drog jag ihop massa tjejer för att gå på pubben. Sa även till Morfin eftersom han är megakär i en utan mina klasskamrater. Allt som allt var vi För många för att få plats runt ett bord.
Jag tog den sista bussen hem eftersom jag skulle upp tidigt på lördagsmorgonen.
07,25 gick min buss ner till busstationen där Londonbussen gick. resan tog två timmar och vi var inne vid tiotiden.
där träffade vi Melanie och tog underground till Tower of London sedan mot Camden Town som var vårt egentliga mål för dagen.
JAg hade riktigt tur för att Linda (som jag hade åkt in för att träffa, de hade kommit från sverige för att ha en liten minisemester i London) bodde i camden och gick runt på samma ställen som vi.
Så när Desiree och tjejerna var klara på marknaden skickade jag dem vidare mot Harrods och gick för att möta Linda och de andra tjejerna.
När jag träffat dem så tog jag dem till Soho, Big ben, Pickadilly Circus, och sedan hem till Vandrarhemmet där de bodde.
Vi gick och köpte lite frukt, chips och dricka och satt på rummet till klockan 11. då gick vi ut till en klubb som låg bara några hundra meter från vandrarhemmet. Det var en Indeklubb, dvs inte min smak, och många läskiga människor (fulla) så vid tre tiden (efter vi ställt om klockan) gick vi hem igen. Sov i Lindas säng, vaknade upp mitt i natten, frös, läste ett sms och Älsklingen och somnade sedan om till klockan 9. då gick jag upp, tog tåget till Victoriastation och sedan bussen hem igen.
Galen och crazy natt ute i London, kan bara ge en kommentar: Gillar Brighton Bättre!!
*
.
.
.
Joakim <3

Hotell, huvudvärk, fotboll, Ultra Violet, Kareoke och salsa

Igår (Tisdags) var det en lång dag.
Dagen började med att jag försov mig... Fast inte så mycket för jag hann ta in tvätten (handtvättat själv!) innan regnet kom sedan sprang jag till bussen.
I skolan så hade vi ett studiebesök på ett hotell, Umi Hotel, väldigt intressant. har ju vart på många studiebesök men detta var första på engelska.
Efter studiebesöket åkte vi tillbaka till skolan och hade Ilab (datalektion) till klockan sex. Efter det hittade jag stephanie och vi sprang till bussen, åkte hem, åt den snabba middagen (som förövrigt var potatis, sås och en kvadratcentimeter stor fiskbit. Var fortfarande hungrig, men hon har ju klagat att vi äter så mycket bröd...)
Sedan gjorde vi oss i ordning och fick springa till bussen idag med.
Vi åkte ner till King & Queen där det var fotboll för hela slanten. Tre tv och två stora skärmar. Vi knödde oss ner i ett hörn där vi satt enda till klockan 11. Vi var 15 pers allt som allt. PÅ king & queen träffade jag även Jennifer som jag har försökt träffa i två veckor nu. Hon är en vän jag tagit kontakt med inann jag åkte till england för läste på resdagboken att hon skulle med flytta till England så vi började prata och nu äntligen träffades vi efter många om och men. (Äntligen fick vi en riktigt skandinavisk häslning!)
På Pubben med fotbollen så var det kareoke som gällde. Robin sjöng rock (inte så dåligt). Och sedan var det stephanies tur. Alla var i chocktillstånd för hon sjöng som en gudinna!
När folk började dra sig så stack jag och stephanie till Coilition (stavningen där kan vara otroligt fel, vet bara hur det låter). Det är en salsaklubb som jag bara ÄLSKAR. herregud vad folk dansade. Ska dit igen! måste bara hitta ngn att gå med... DÄr skulle stephanie träffa en kompis från Venezuela. Vi hade svinkul men vi gick ganska så snart igen eftersom vi så gärna ville ta sista bussen hem. Sparade 10 pund där!
Vart kommer Ultra Violet in då?
Jo det är en drink jag drack med Blå Curacau. För er som känner mig (mamma) vet att jag älskar det!
Huvudvärken då?
Den har jag idag....
.
Jo, Anna. Vi skandinaver tar tyvärr efter alla andra. Dock hälsar jag och den svenska killen på "normalt" sätt, fast bara när vi känner för det (när han är full) Hahah!
.
Haha Mamma, nu har du lärt dig! hahaha usch vad jag skulle skämmas!
.
ERIK; FÄRGA FÖR GUDS SKULL INTE HÅRET! Jga tänker inte säga något om priser elelr så för jag vill INTE att du färgar håret! Du förstör det för all framtid, du akn aldrig få tillbaka din vanliga hårfärg. pluss att det blir GULT om du färgar ljust och SVENAFULT om du gör det mörkt för då kan du aldrig få tillbaka det blonda normala igen. SÅ NEJ! <3
.
.
.
Älskar dig J <3

Pussa hit och pussa dit

Jag har snart börjat vänja mig vid sättet man hälsar här.
Första gången jag råkade ut för det så blev jag mega-chockad. Var ju inte alls van vid det.
Men nu börjar jag lära mig. Så ska nu försöka förklara för er hur man gör på en internationell skola:
Man plutar med munnen som i en puss, men det är bara kinderna som nuddas. När kinderna nuddas så gör man samtidigt puss-ljudet *smack*. Man börjar alltid med högra kinderna mot varandra och fortsätter med andra om så nödvändigt.
Då undrar ni säkert, Nödvändigt? Jo, eftersom vi kommer från så många olika länder så är det svårt att bestämma hur många gånger man ska pussa varandra. Här är en liten lista på hur det ungefär kan vara:
1 Puss: Vi skandinaver hälsar och säger hejdå med bara en puss. Alltid högerkinden, försök aldrig med vänstra för det kan få förödande konsekvenser. Är det även en person man aldrig träffat innan så är det också bara en puss. Man säger Hej, skakar hand, presenterar sig och sedan kommer kindpussen. (för mig ett litet skrämmande sätt att hälsa på någon första gången)
2 Pussar. Övriga Europeer förutom fransmän, swiss och spanjorer (kanske även italienare). Börja med häger och sedan vidare till vänster.
3 Pussar. Höger, vänster, höger. Fransmän, swiss och spanjorer(där inkluderar nog italienare).
4 Pussar. (Enligt mig Lite för många). Till denna gruppen hör endast Turkarna. Fråga inte mig varför de väljer så många pussar men undrar ni ska jag ta reda på detta.
5 Pussar. Då ahr det gått till överdrift och kör man med denna metoden är man nog mer än vänner. Själv har jag inte provat mer än tre åt gången, tycker det är lite onödig slöseri med tid när det finns Skandinav-snabba-sättet.
.
Däremot har jag inte sett någon kram hittills. Så som vi gör hemma i Sverige.
.
Jaja, det var pusshistorien. Nu ska jag nog springa iväg och göra något viktigt. Som att äta lite chips kanske. Eller damsuga. Eller handtvätta mina strumpor. Jag hittar nog något.
Ha det så bra så länge. och glöm inte, vill ni någonsin komma och hälsa på är det bara att höra av er. Men inte vecka 45 (mor och morfars helg) och inte vecka 47 (pojkvännens helg). och inte julen heller för då åker jag till Florida.
.
.
.
<3 J

Oxford

För att vara ärlig så var faktiskt Oxford en besvikelse. Det kom vi alla överens om. Men kan berätta om det ändå.
Dagen började med att jag och Stephanie vaknade megatrötta efter att varit ute på världens bästa pub (Kungs and Queens) dagen innan. Men vi steg upp, gjorde oss i ordning, skyndade oss så mycket vi kunde men Steph kunde ändå inte hålla måttet. Jag plockade upp husnyckeln samtidigt som jag såg bussen åka förbi. Jaha, då missade vi den. MEN tänkte jag. vi kan springa ner till buss nr två. sagt och gjort, tog bara fem minuter (typ en km). när vi kom dit insåg ju jag at det var lördag och buss nr två inte gick då... Och dagen var för ny för att 52 skulle gå. Jaha så då sprang vi upp till Downs Hotel (yttligare en halv km) för att ta nästa buss nr 22. Jaha, femton minuter tills den gick. Då skulle vi alltså bli en halvtimma sena. jag ringde Dee för att varna Adam som skulle ta oss till Oxford.
Som ett skämt sträckte jag ut handen och frågade Steph om vi skulle lifta. Och vad händer inte då om en jättestor vit bil stannar. jag springer självklart fram till den och frågar vart han ska. Han sa att han skulle ner till Brighton och självklart kan vi åka med. Så jag och steph hoppade in i bilen och tog oss ner till Elm Grove. Därifrån kunde vi ta bussen mot Old Stein. Han var väldigt trevlig och hade tydligen vart i Sverige men tyckte att Cambridge var mer intressant än Oxford.
Väl nere i Bot of Elm Grove så sprang vi till första bästa buss. Det är väldigt olika mig att inte kolla upp först vart den går, så därför gör jag aldrig om det! Bussen vi råkade hoppa på tog oss tillbaka upp för backen hemmåt igen! Så vi hoppade av på första hållplatsen och sprang tillbaka ner för backen igen. (!)
Där så kollade vi lite noggrannare och tog nr 49 som tog oss till Old Stein och den väntande bussen som skulle ta oss till Oxford. Allt detta hade alltså hänt innan klockan ens blivit halv nio.
.
Bussresan mot Oxford tog två timmar och jag sov halva vägen (fram tills vi stannade för att köpa kaffe, te eller varm choklad.)
När vi kom fram delades vi upp i grupper och fick varsin guide. Guiden viskade och tappade elever. Mer säger jag inte. Men byggnaderna var fina.
Väldigt mycket fri-tid fick vi. Guidningen varade ca en halvtimma och vi skulle vara där sex timmar. Räkna själva.
Men vi fick i alla fall sett på vissa kända byggnader som t.ex. Christ Church som har inspirerat Harry Potter filmerna och även Colleget som J R Tolkien gick.
Det enda jag köpte var en rosa Oxford Dictionary ;)
The Dining hall
Trappan som inspirerade trappan som Harry Potter och alla nya elever springer upp i den första filmen. ...
Det såg verkligen ut som i filmen på sina ställen...
.
.
.
J <3 M

PMS!

HATAR PMS!!!
Vill ha min pojkvän här så jag kan få krypa upp i hans famn och gråta och bli arg!!!! :( Vart är du Joakim? Äh det var en retorisk fråga!
.
.
.
Btw, åker till Oxford imorgon! :D
.
.
.
J <3

Hallå eller?

Hahah tack för alla underbara kommentarer. Ni muntrar verkligen upp denna lilla PMS-flicka. Sitter här ensam hemma och alla mina kompisar är ute och partar. Känner att det var bra att jag stannade hemma men vill sååååå himla gärna åka med dem.
Lisa: När kommer du och hälsar på mig då?
Simon och David: Kämpa på med skolan men njut så länge det varar! Skolan är livet!
Morfar: Längtar tills du kommer!
Nina: Haha tyvärr sitter vi så tätt inpå varandra att jag inte kunde spotta ur det. men var glad att ingen förutom min rumskompis såg minen när jag stoppade in leverbiten i munnen.
Mamma: Kanske hon blev ledsen vad vet jag? Man kan ju faktiskt inte ÄTA LEVER!
Till er alla: Saknar er allihopa! Och ska nog aldrig lära mig äta inälvor!!
.
.
.
Need you J <3

Lever

Måste bara få säga vad vi åt idag.
.
.
MAMMA; JAG ÅT LEVER!!!
Haha vill ni veta hur reaktionen blev?
: Skrämmande! Jag smakade och hoppades på att jag skulle gilla det. Men nej, jag kunde knappt få ner det och fick spykänsla! Så var tvungen att lämna hela leverbiten och äta potatisen istället.
Hahah men nu har jag provat LEVER!
:D

Fram och tillbaka...

Idag i skolan hade vi en disskution om skolan. Vissa av eleverna (alla förutom två) var väldigt missnöjda med EF, skolan och våra värdfamiljer. Tänker inte dra upp alla klagomål nu men undrar ni får ni gärna fråga. Men det positiva med det hela är att skolan nu gör allt för att göra oss nöjda och det hade vi inte väntat oss. Vår lärare kontaktade alla han kunde hitta, och de fortsatte att kontakta någon annan högt uppsatt person så nu hörs våra klagomål på hög höjd. Vår lärare är verkligen bra, han gör allt för att vi sak bli glada och tycka allt är bra, han har till och med fixat ett möte åt oss med rektorn (eller om det var administratören under henne). Men oavsett, detta hoppas jag kommer bli superbra!
.
Igår slutade jag skolan fem över 6. Var hemma i huset vid kvart över sju. Men idag, idag slutade jag klockan 11,40 så jag och Dee gick till ASDA för att köpa min röda peruk till Halloween :D
Sedan tog vi bussen in till North Street, jag skulle in till banken, Dee skulle till Biblioteket. Så jag traskade in där i den härliga bankmiljön (har jag sagt att jag älskar min brittiska bank?) och lovade att ringa Dee när jag var klar. Mitt bankärende gick jättesnabbt så jag bestämde mig för att gå upp till churchill Sq för att gå in i Organge affären och fixa mitt bredband. Det varmin femte gång jag gick in för samma ärende i den affären. självklart fick jag inte som jag ville. Nej, utan jag var tvungen att gå tillbaka ner till banken och få ett brev skickat hem till mig. Så jag sprang ner igen (ungefär samma avstånd som från Ica i Kungsmässan till Biblioteket.)
Och där fick jag banken att skicka ett brev hem till mig och förhoppningsvis får jag det snart och då kanske jag kan få mitt bredband.
.
Sedan ringde jag Dee som fortfarande var på biblioteket. därefter gick vi till en affär som numera är min favoritaffär. Vintage! Massa saker med Marilyn Monroe och Elvis och Dirty Dancing! Sedan gick vi till min andra favoritaffär som är en gör-ditt-egna-halsband-affär.
.
När vi var klara där så tog jag bussen upp till sjukhuset för att hitta min doktor så jag kan få mina allergisprutor.
Reception 1: "Nej tyvärr vet jag inte vem Professor X är. Prova på dermatologin."
Reception 2: "Ja han sitter i byggnaden rakt ut vänster sedan längst upp på kullen och in i byggnaden till höger." (Jasså och sedan då?)
Tack vare mitt lokalsinne hittade jag Reception 3: "Nej tyvärr vi har inga tider förrän December." Men han har ju lovat att träffa mig var sjätte vecka!
"Jasså, vem är du då? Private patience eller GP?" Vad är gp?
"Brukar du gå hit" Nej jag har precis anlänt (ljug).
"Ge mig dina papper så kan jag prata med honom." Tack. (oartig, han alltså. jag var ju nästan gråtfärdig!)
Sedan gick jag och köpte chips och slet upp och åt innan bussen kom. (Tröst-äter)
Åkte hem till huset. gick upp och hämtade datorn och nu sitter jag här och ska försöka åstadkomma lite hemläxa.
:D
.
.
.
<3 Miss U

Bilar och bussar

Som ni vet så är gatorna ganska trånga här. Eller ja, de är egentligen inte trånga men här parkerar man överallt, på båda sidorna. Idag tog jag buss 52 (idag var det en dubbeldäckare). När vi kommit ungefär 500 meter från min hållplats så står en lastbil parkerad rakt över gatan. Ja med kortsidan mot trottoaren. Vägen var alltså ca 7,5m bred, lastbilen 5 m lång och bussen ca 3 m bred. Gör matten själv.

Bussen kommer alltså inte förbi, men nej vad gör vi då? Självklart, varför tänkte jag inte på det. vi kör upp på den 40cm höga trottoarkanten med den flera meter höga och flera ton tunga dubbeldäckaren. Men nje tack och lov välte inte bussen.

Allt är bara så komiskt.

Värsta nog var här om dagen. Trång gata, bilar parkerade på ena sidan och bussen blir alltså tvungen att köra högertrafik. Sedan kommer en bil körande mot oss, men istället för att backa kör han upp på trottoarkanten. Bara det att där var ju en kulle och sedan nedförsbacke. Låt mig demostrera:

Förstår ni?

Tyvärr får nog den mannen (i den splittrans nya silvriga mercedesen) få betala dyrt för att laga sin kofångare som nu sitter lite löst.

.

.

.

<3 J


Skola

Bara två lektioner idag. Så är det varje måndag och onsdag. Världens bästa schema!
Lektionerna var med Mark, vår turism och grundkurslärare. I de nio lektioner vi har med honom är det fyra som är turism, tre med "vanlig" engelska, dvs allt man bör veta, grammatik, vocabulary osv. och två lektoner är I ILAB. förutom de nio lektionerna vi har varje vecka så har Jag två Vocabulary med Faracy (american) och två Grammar med Helen (det var på hennes lektion jag var en bitch mot Loris första gången. Jag är förvånad att han inte hatar mig än idag, men det är en annan historia)
Sedan ovanpå allt har jag två extra ILAB (onödigt enliget mig eftersom datorerna inte fungerar, men kommer göra snart får vi hoppas på) och sedan en Lecture som är min favorit. Det är en två timmar lång föreläsning om allt möjligt, England, historia och massa annat.
.
Mark som lärare är helt okej, han gillar mig tror jag. Och jag älskar klassen! (men som vanligt har jag alltid något att invända mot men jag tänker inte nämna detta pga kränkning) Vi är två killar och 8 tjejer :D haha de är så utklassade. vi är tre svenskar, två norrmän, en finne, en sviss, en italienare, en tysk och en spanjorska. :p mycket Norden i denna klass.
.
The Royal Pavilion (liknar mitt framtida hus)
.
Ne nu ska jag gå upp och skriva lite engelskt CV.
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag.
.
.
.
I <3 U J

ASDA

Har inte sovit ordentligt sedan i onsdags så i morse råkade jag och stephanie sova till halv 12. Men vi hade inget viktigt att göra, förrutom att städa rummet så det gjorde inget.
Vi var på ASDA idag och handlade mat. Ska göra fruktsallad imån så var och handlade massa frukt, lite sockar, ett par fina tofflar och bröd.
.
.
.
J <3

Hejdå

Igår åkte ännu en kompis hem. Det är jobbigt att vara här så länge och få massa nya vänner och sedan att de bara är här i några veckor. Men det positiva är att hela min klass är här i minst sex månader och när en kompis åker hem kan man alltid skaffa nya.
Nu hoppas vi snart på att Joakim kan komma hit också så jag har fullt upp med att hitta bästa hotellet/vandrarhem. Eftersom det är det jag studerar så sak det väl inte vara något stort problem tycker jag men det är riktigt jobbigt faktiskt...
Idag har det varit soligt (till skillnad från alla andra dagar sedan regnet började) så jag Desiree och Melani åkte till Rottingdean som skulle vara såååå mysigt. det blev lite utav en besvikelse så jag och Desiree bestämde oss att GÅ tillbaka till Brighton. Det tog bara en timma...
Var i Onsdags på en Konsert med FatBoy Slim. För er som itne vet vem det är så är det än man på 45 bast, gift med Zoey, och är en megakändis eftersom han är en utav världens bästa djs... Inte för att jag visste detta utan jag fick reda på det efteråt. Men konserten var lärorik (fick ju veta att det INTE är min favoritmusik) och människorna intressanta. det var första gången vi var ute där det inte bara var studenter, så det var mycket olika sorters människor.
Jaja, nu ska jag in och leta lite flygbiljetter hem till NYÅR :D fast först ska jag ju till florida med familjen. men sedan blir det 10 dagar med Joakim och vänner.
.
.
.
Jag och du <3

Regn, äntligen?

Igår började det regna...
Jag vet att jag flyttat till Europas (om inte världens) regnigaste land men efter bara två dagar av det så är jag deppig på det. Det är vindigt, regnigt och dimmigt så man ser ingenting, blir kall inpå bara kroppen och blöt överallt.
Och ovanpå det så är bussarna sena, ALLTID: igår var den femton minuter sen och idag en halvtimma!
Har förresten hittat Himmelen. Där hittade jag bl a denna klänningen. Men har inte köpt den även om påtryckningarna var många.
Love it!
Nu ska jag gå och lägga mig. sedan blir det upp till skolan, sen med bussen och sedan en långpromenad genom stan med Dee. Kanske clubkonsert med Loris, hans värdfar och Morfin (eller någon utav mina tjejkompisar men ingen tycks vilja följa med)  på kvällen.
.
.
.
Love you my love <3

Mat och te

Var och handlade massa mat idag. Och då får jag helt plötsligt syn på den här: 
Hahaha!
.
.
.
Och en annan sak... Ingen dricker te! Hallå detta ska vara England - landet som bara dricker te!
Saknar mina alla teer i Sverige!
.
.
.
Maten i detta landet är heller inget att hurra för men det är dem ju inte kända för heller. Alla här pratar om hur dålig den är. Men vi får helt enkelt lära oss.
.
.
.
Miss u J <3<3

Lagar, regler, byrokrati och skolan!

Okej, vi tar banken först: Det enda bankkonto som går att få är ett passport-konto. Det kostar £8 i månaden. Massa papper att fylla i, skriva på och läsa. Jag förstår ungefär 32%. Jag satte in £50. Varför skulle jag då öppna ett bankkonto? Jo, jag ska skaffa ett bredband.
*
Okej, nu butiken där man köper bredbandet: Jag går in första dagen, Hej jag vill ha ett trådlöst bredband. Tyvärr du måste skaffa ett bankkonto först. (Jag gick och skaffade ett bankkonto).
Kom in en andra gång, Hej jag har skaffat mig ett bankkonto. Här är beviset. Nej, tyvärr, vi måste ha ett "statement" som bevisat att du har pengar där.
Gick tillbaka, satte in pengar på bankkontot och fick mitt "statement". Gick tillbaka en tredje gång till bredbandsaffären.
Hej, här är mitt "statement". Tyvärr, vi måste ha fem sådana... (!?!?!?!?!)
Jaha... han fick sig en sur utskällning och jag traskade förbannad därifrån in i grannaffären. Hej, jag undrar bara om ni också säljer trådlöst bredband och behöver man ett bankkonto med fem "statements"? Jajamen visst säljer vi bedband och nej du behöver absolut inte ett bankkonto för att köpa det här... (Igen:!?!?!?!?!)
Hallå eller? Kan det bli mer misslyckat? Förbannad och riktigt sur gick jag därifrån för att ta en äcklig kopp te på ett café med Dee.
*
Över till skolan: Allt funkar jättebra förutom.... I skolan är vi på olika levlar, 1-7. jag på något vänster hamnade på level 5 och alla mina kompisar på level 6. Okej, tänkte jag, det gör ju inget. Jag kanske inte är lika bra på grammatik osv som dem. Fick en jättebra klass, men vi bytte lärare flera gånger. Vi har något som kallas ILab, vilket är att man sitter vid datorn och gör olika uppgifter. Jag har fyra sådana lektioner, vilket jag tyckte var lite mycket eftersom det tar mig ca 45 minuter med att bli klar med en Unit, som ska vara klar på en vecka. Så jag gick upp och bad att få ändra det, men hon förstod inte riktigt så hon sa att hon flyttar upp mig till nästa level.
Okej, jag kan väl prova det tänkte jag. Men när jag nästa dag skulle prova att jobba på level sex så funkade det inte.
Hotell och Turism klassen har startat nu, så vi bytte klasser och lärare och alltihop. Tycker inte om läraren men jag får nog lära mig att stå ut med det.  På de andra lektionerna (grammar och vocabulary) så är jag kvar i level 5 men de funderar på att flytta upp oss.
*
Igår var vi på Babylon. Kan bara säga: Det var inte värt det...
*
Piren
Jag och Desiree i skolan.
.
.
.
<3 only you J

RSS 2.0